Emerich Roth

 
Idag i skolan hade vi en väldigt känslomässig, bra och inspirerande föreläsning. Ni kanske har hört tala som Emerich Roth? Om inte så ska jag berätta det för er. Han en av dem som överlevde Auschwitz i Polen under andra världskriget. 
Vi fick se en film då han berättade hur det var i lägret och hur nazisterna behandlade judarna. Det var riktigt fruktansvärt. Jag mår så himla dåligt när jag tänker på den tiden, hur folk svälte till döds och minsta lilla tecken på svaghet så blev man skjuten. Ibland kunde man få sitta naken i en tunna med iskallt vatten en hel natt som ett straff för utmattning eller något annat litet. Och allt det hemska är grundat på nazism, att dom inte såg judarna som människor. Det gör mig så ledsen. 
I slutet av filmen blev jag alldeles full i tårar, jag insåg att detta har varit och är vår verklighet. Att det finns folk fortfarande som behandlar varandra så som nazisterna behandlade judarna.
Det jag inte alls var beredd på är att själva Emerich kom fram på scenen och började prata när filmen var slut. Då brast det för mig. Säkert för många andra också. 
Han lever än idag, 90 år gammal. Han berättade att han hade varit på 1500 skolor i Sverige och berättat om det han varit med om. Fick även äran att få träffa honom.

Varje år så ordnar en skola i min stad en resa till Polen för 9orna vilket jag tycker är en väldigt bra lära och en upplevelse för livet. Jag själv skulle vilja åka dit. Jag och någa till från min klass försökte få ihop pengar för att kunna åka dit eftersom vår skola vägrade hjälpa till. Men det blev inget på grund av för lite intresse. 
Men någon gång ska jag åka dit. 

Plugg

Atm 
Sitter just nu på Waynes med Mikaela och pluggar lite. Har 4 prov nästa vecka så nu är det bara plugg, plugg, plugg som gäller. 

Lumene

Detta är då foundationen jag köpte och tänkte pröva den imorgon då jag har öppet hus i skolan så har som en skoldag imorgon. Jobbigt att gå i skolan på en lördag men är iofs ledig på måndag så det är skönt :-) 


Wayne's coffee




Atm 

Sitter just nu på Waynes och mysfikar lite med Mikaela. Har inte träffat henne på några dagar och det känns som vi inte pratat på hur länge som helst, haha! Slutade i alla fall halv 12 idag sen åkte jag med hennes pappa till stan och sen tog vi en lunch på kaffestugan. Sen har vi varit här sen dess. Fick med mig en foundation från Lindex som jag kan visa  senare i ett annat inlägg! 

dominerande trötthet

 
Några dagar gammal bild från datakameran. 

Idag har jag varit ovanligt pigg i kroppen, men i huvudet är jag så trött så jag knappt kan tänka klart. Tänkte att jag skulle få min engelska uppgift klar idag men redan efter några rader så gav jag upp för det går inte att varken läsa eller tänka. Så ska försöka sitta kvar imorgon efter skolan och göra den, slutar 12 så kommer inte ha något bättre för mig. Wohoo.. 

Fick just reda på att jag har sovmorgon imorgon till halv 10, hur skönt är inte de!! 
 

Get ready with me

 
Min första sminkvideo uppe på youtube! Glöm inte HD :) 

atm

 
ATM 
Längesen nu sist. Sitter nu för tillfället och lyssnar på Madilyn Bailey på youtube och väntar på att maten ska bli klar. Idag fick jag sluta en timme tidigare för det gick ett rykte om att min lärare var borta idag, så då drog jag hem och kollade på ett Pretty little liars avsnitt innan jag tog bussen till min pianolektion. 
 
 

RSS 2.0